Dijital Dönüşüm Ajansı

Dijital Dönüşüm Ajansı
Dijital Dönüşüm Ajansı
Diffini

Diffini

Swot Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Başarılı bir işletme olabilmek için mümkün olduğu kadar verimli çalıştığınızdan emin olmanız gerekir. Sürekli olarak performans değerlendirmesi yapmanız için eylemlerinizi ve süreçlerini gözden geçirmeniz önemlidir. SWOT analizi nedir makale konularından biri olarak sıklıkla gündeme getirilir.

Bunu başarmanın en etkili yollarından biri ise bir işletmeyi, hedefi veya performansı SWOT analizi yöntemini kullanarak değerlendirmekten geçer. SWOT analiz nedir hangi parametreleri incelerSWOT analizi nedir ne işe yarar konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olmak için hazırladığımız ayrıntılı rehbere göz atabilirsiniz.

SWOT Analizi Nedir?

1960-70’li yıllarda Stanford Araştırma Enstitüsü’nde (SRI) Albert Humphrey tarafından geliştirilen SWOT, günümüzde iş dünyasındaki en popüler analizlerden biri. SWOT; güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler anlamına gelen İngilizce kelimelerin baş harflerinden kısaltılır. Bu analiz, iş stratejilerini değerlendirmek ve güçlendirmek amacıyla çerçeve çizer.

SWOT analizi, işletmenin güçlü ve zayıf yönlerinin (S-W) yanı sıra, daha geniş fırsatları ve tehditleri (O-T) belirlemenize yardımcı olur. Durum hakkında daha kapsamlı bir farkındalık geliştirmeniz, hem stratejik planlamaya hem de karar vermeye yardımcı olur.

Swot Analizi Ne İşe Yarar?

SWOT analizi, pek çok markanın pazarlama stratejilerinde kullandığı yararlı bir araçtır. Özellikle yeni bir projeyi, bir hedefi değerlendirmek veya işi bütün olarak analiz etmek söz konusu olduğunda SWOT, oldukça başarılı çalışır. Bu sayede, markanızın başarılı olduğu alanları belirleyebilirsiniz. İyileştirebileceğiniz yönleri, potansiyel fırsatları ve üstesinden gelmeniz gereken zorlukları ayrıntılarıyla anlatan detaylı bir yol haritasına da sahip olabilirsiniz.

SWOT yöntemi başlangıçta pazarlama ve endüstri alanları için geliştirilmiştir. Ancak bu analiz günümüzde, toplum sağlığı ve gelişimi, eğitim ve hatta kişisel gelişim alanlarında eşit derecede kullanılır.

PAYLAŞ